Geschiedenis van onze club

40 jaar geleden, in 1978 besloten enkele vrienden om op regelmatige basis wat te gaan pingpongen.

Omdat wij van de toenmalige cafébaas van café Breugelhof de toelating kregen om de tafel die bij hem in het bovenzaaltje stond gratis te gebruiken was het probleem van een geschikte locatie te vinden snel opgelost. Waar wij in het begin met een viertal personen waren was dit na enkele weken snel uitgegroeid tot een tiental dat regelmatig een balletje kwam slaan. Al gauw werd dan ook geopperd om eens tegen andere ploegen te spelen. Omdat er bij ons in de streek toen nog niet zoveel ploegen waren die competitie speelden was de meest voor de hand liggende keuze de jeugdclubs uit de ons omringende gemeentes.

Omdat het aantal deelnemers bleef stijgen waren wij al snel genoodzaakt om uit te zien naar een groter lokaal en wij verhuisden toen naar het oude KLJ-lokaal in de Gezellestraat. Na een tijdje daar gespeeld te hebben werd er een sporthal gebouwd in Merksplas. Omdat wij er al aan gedacht hadden ons aan te sluiten bij een verbond met de bedoeling competitie te gaan spelen lag het voor de hand dat wij verhuisden naar de polyvalente zaal van de nieuw gebouwde sporthal.

TTK Merksplas was officieel geboren en met het aansluitingsnummer A141 in de VTTL (beter gekend als “den belgische”) konden wij in de provinciale competitie starten. Nu wij officieel competitie speelden steeg het aantal leden gestaag en was één ploeg niet meer genoeg. Het stijgende aantal leden zorgde voor een plaatsgebrek en een vermindering van de speelgelegenheid. Hierdoor werden we genoodzaakt om op zoek te gaan naar een andere locatie. Via de gemeente kregen wij de turnzaal van de Gemeentelijke Basisschool (jongensschool) aangeboden en verhuisden we. In datzelfde jaar werd ook besloten om de club aan te sluiten bij de KVKT (“de katholieke”) en met jeugdploegen te starten. Al snel werden de eerste goede resultaten behaald en konden enkele ploegen promotie naar een hogere afdeling afdwingen.

Wegens de afbraak van de oude school en met de bouw van het nieuwe gedeelte waren we na enkele jaren genoodzaakt om terug uit te wijken naar de sporthal. Dit heeft echter niet al te lang geduurd en we konden na enige tijd terug naar de inmiddels gerenoveerde (oude) turnzaal van de jongensschool. Hier hebben wij verschillende jaren gespeeld en bleef TTKM zowel op sportief vlak als op ledenaantal serieus groeien. Spijtig voor ons werd door de gemeente na enkele jaren besloten om een nieuwe kleuterschool te bouwen. Omdat ons lokaal in de weg stond moesten we wederom uitkijken naar iets nieuws. We verhuisden het volgende jaar dan ook naar de polyvalente zaal van de school.

Om allerhande redenen werd in 2001 besloten te fusioneren met SIM en te verhuizen naar hun lokaal: de oude kerk van de Kolonie te Merksplas. Ondertussen spelen we in de nieuwe sporthal “’t Hofeind”, dicht bij het centrum van Merksplas. De reden waarom we uit de oude kerk van de Kolonie moesten, is omdat dit gebouw erkend werd als monument. Wat ooit is begonnen als een vriendenclubje is nu uitgegroeid tot een sportclub waar voor iedereen plaats is, zowel op recreatief als competitief niveau!


Scroll naar boven